Frederik Van Lierde wint de Ironman & planten, planten, planten

Yes! Frederik is gewonnen! DSCN3447

We zijn gisteren met alle stagiaires naar de Ironman gaan kijken aan Summerstrand. Omdat alles afgesloten was heeft Gordon ons op 50 minuten stappen van de finish afgezet. Er is ons verteld geweest dat de 1e normaal binnenkomt rond 16u dus we waren op ons gemak aan het wandelen want het was nog maar 14u. Rond 15u stonden we aan de finish en opeens hoorden we dat Frederik Van Lierde al in de buurt van de finish was. DSCN3467Nog geen 5 minuten later is hij binnen gelopen. We waren allemaal zo blij! Zoveel adrenaline dat we hadden, amai! 🙂 We zijn direct naar hem toegegaan aan de finish. Uiteraard stonden er tralies, maar dat hield ons niet tegen om een foto te vragen. We hebben met zijn mama en broer gebabbeld en dankzij zijn broer staan we samen met Frederik op de foto! 😀 Zo fier!

DSCN3471Naast Frederik waren er nog Belgen dat meededen. Zo was Bart Aernouts derde! De tweede plaats was voor een Spanjaard. Tijdens het wandelen op Summerstrand zijn we nog en Belg tegen gekomen die meegedaan heeft. Hij was 46e en is Frederik is zijn coach. Deze man zijn rug was zo verbrand dat hij vol blaren stond… De mensen hebben enorm afgezien van de warmte, echt respect voor iedereen die heeft meegedaan.

De deelnemers waren heel divers. Er waren mannen & vrouwen, grote & kleine mensen, jonge & oude mensen. Zo was er een man van 65 jaar die over de finish is gegaan!

De wedstrijd is gisterenochtend begonnen om 6u ’s ochtends en de om 24u stopt hij. Er zijn dus mensen die meer dan 12uur aan 1 stuk zitten te sporten! Ik was gisteren 20 minuutjes gaan lopen en ik was kapot door de warmte van de zon. Wat die mensen gisteren verwezenlijkt hebben is prachtig! Op zo een korte tijd 3,8km zwemmen, 180km fietsen en 42 km hardlopen… Ik zou het niet kunnen!

DSCN3893Als de mensen gedaan hadden met hun Ironman dan liepen ze gewoon rond op het terrein en je kon ze er zo uitpikken. De meesten waren aan het manken doordat hun spieren verzuurd waren. Uiteraard waren ook mannen en vrouwen die gewoon over het veld liepen alsof het niets was.

Gisteren was dus een helse dag! 🙂 Maar dat was het vandaag ook! Vandaag hebben we Ubomi maar liefst 4000 plantjes gepland. Het was super druk! Er waren extra vrijwilligers omdat het zoveel was. Ik ben het niet gewend om echt in de tuin te werken, maar het was wel leuk om eens te doen. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik dat vanaf nu altijd wil doen 😉 Het was een fijne ervaring!

DSCN3443DSCN3458DSCN3832DSCN3839DSCN3855DSCN3869DSCN3882DSCN3917

DSCN3987

Advertenties

One thought on “Frederik Van Lierde wint de Ironman & planten, planten, planten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s